Тиждень психології.

 


Тиждень психології у Криворізькій гімназії№ 37 пройшов під гаслом: «Зрозумійте мене серцем». Шкода, що він пройшов онлайн, але ми змогли його зробити цікавим так корисним. Ми вирішили не навантажувати дітей, виснажливими для очей та психічного стану, он-лайн заняттями. Ми працювали творчо!
- Цілий тиждень ми ділились щастям та радістю! Обмін позитивом вийшов вдалим! Про що свідчать фотоколажі учнів «Я ЩАСЛИВИЙ, КОЛИ Я...». Ми показали один одному, що щастя - це звичайна буденна річ. Щастя- це посмішка, щастя – це дім, щастя – це улюблений смаколик!
- Молодші школярі розмірковували
весь тиждень: «Що ж таке психологія?». Свої роздуми вони втілили в малюнках. Результат вийшов цікавим та класним!
- Акція «Лист психологу» - залишиться секретом між нами. Адже вона була анонімною. Діти мали змогу «виговоритися» в листі. Можна сказати лише одне: «Дорослі! Будьте уважним, любіть і поважайте своїх дітей, не дивлячись ні на що. Ви, іноді, навіть і не підозрююте скільки тривог, болю, надій, любові носить в собі маленьке дитяче серце!».
- Для всіх бажаючих, увесь тиждень, на сторінці гімназії у Фейсбук відбувався марафон цікавої інформації. Кожен міг для себе почерпнути щось цікаве.

Поради від шкільного психолога Вікторії Олександрівни: 

"Іноді буває дуже складно "відімкнути" голову від тяжких думок, особливо дорослим. Занадто багато обов‘язків, проблем, завдань, тих в того, що треба проконтролювати.
Тому пробуйте раз на три дні виділяти 30 хвилин часу, виходити на вулицю та йти. У будь-якому напрямку головне — без мети. Ідіть і дивіться навколо, промовляючи те, що ви бачите — про себе або, якщо не соромитеся, вголос. Ні на що не відволікайтеся: не дивіться в телефон, не думаєте планами або іншими думками. Ідіть, дивіться та промовляйте. Можна навіть на деякий час зупинитися і відчути себе "не в моменті" подивитись на себе так як ніби на людину "зі сторони". Саме така практика "не в моменті" дуже допомагає абстрагуватися від проблем та новим поглядом подивитися на себе. Але спочатку таку вправу робити ніби трішки соромно перед собою, але пробуйте, практикуйте😊
Починайте з 10 хвилин такої вправи, потім час можна буде нарощувати, якщо вам сподобається ефект та стан під час виконання практики. Вона допоможе вам відчути життя тут та зараз, перейти на сприймання реальності своїми відчуттями, а не лише мозком, який дуже часто діє за запрограмованими алгоритмами."

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Медіаосвіта та медіаграмотність.